Így tisztítsd az sminkecseteket!

Forrás: Trender | 2013 március 29.

Ahhoz, hogy igazán szép sminket készíts, nélkülözhetetlenek a jó minőségű sminkecsetek. Érdemes valódi szőrből készült darabokat választani, mert ezekkel lehet könnyen és egyenletesen dolgozni. Valóban klassz, profi ecsetet vásárolni nem olcsó mulatság, viszont ha rendesen karban tartod őket, akkor nagyon sokáig tudod majd használni őket. Ezért is fontos a rendszeres és alapos tisztítás.

Patrícia most ad is néhány hasznos tanácsot ehhez: „Elsősorban higiéniai szempontbólkell fertőtleníteni az ecseteket, mivel használat során, vagy, csak amikor bedobod őket a táskádba, rengeteg kórokozó, baktérium telepedhet meg rajtuk, amiket ha felviszel az arcodra, az különböző galibákat, pattanásokat okozhat a bőrödön.

A fertőtlenítésre kiválóan alkalmas a gyógyszertárban kapható sebbenzin, ráadásul csak pár száz forintba kerül. Ezen kívül gyors is, mert a benzin illékony anyag, így nem kell órákat várnod, amíg megszáradnak az ecseteid.

Önts ki egy kis tálba egy adagot, majd óvatosan mártsd bele az ecset fejét, de ne merítsd el teljesen, mert pl. egy alapozó- vagy púderecset szőre azonnal felszívja az egészet.

Vegyél egy papírtörlőt, vagy egy erre a célra kiválasztott törölközőt, és körkörös mozdulatokkal töröld bele a sebbenzines ecsetet. Addig ismételgesd a folyamatot, amíg az ecsetből festéket látsz szivárogni. Kíméletesen, ne nyomd szét, vagy húzd nagyon az ecset szálait, olyan mozdulatokkal tisztítsd, mintha éppen sminkelnél velük.

Ha fertőtlenítés után mégis kihullik egy-két szál, az természetes, ne aggódj, elfogyni nem fog belőle a szőr. Ezt a műveletet legalább kéthetente egyszer végezd el, egyrészt az ecset, másrészt a saját bőröd érdekében is.

A napi használat során is könnyedén tisztán tudod tartani az ecseteket és tényleg csak pár perc kimosni őket. Célszerű, ha este csinálod, mert a száradás már egy hosszabb folyamat. Hajszárítóval semmiképpen se ess neki. Nyomj a kezedbe egy kis sampont, a benedvesített ecsetet tunkold picit bele, majd szintén körkörös mozdulatokkal habosítsd fel. Ezután jó alaposan öblítsd ki, semmiképp se maradjon benne sampon. Lehetőleg fejjel lefelé engedd rá a langyos vizet, mert így nem nyomod szét az ecset szálait.

A fenti két költséghatékony módszer mellé ajánlok még egyet, ugyanis több cég is kifejlesztett már speciális ecsettisztító folyadékokat, amivel könnyen lehet tisztítani és fertőtleníteni is egyben, és még ápolja is az ecset szőrét. Ez eggyel drágább megoldás, viszont megéri, mert segít minél tovább életben tartani az ecseteket.

Én a MAC ecsettisztító folyadékát használom. (Brush Cleanser)

Nekem van olyan nagyon régi, kb tíz éves ecsetem, ami ugyan már nem működik száz százalékosan, de egyszerűen nincs szívem kidobni, annyit dolgoztunk már együtt.

Vigyázz az ecseteidre, mert nehéz megválni tőlük!”

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)