Hurrá! Végre itt a Clinique CC krém

Forrás: Trender | 2013 április 25.

A legnagyobb újdonság jelenleg a szépségtermékek között a CC krém, és ahogy ígértem, Patrival megkezdtük a teszteket. Így most el is mondja, mit kel tudnod a vadiúj Clinique CC krémről:

„A Clinique BB-je Lilu egyik kedvence, és én is nagyon szeretem. Ezért is voltunk kíváncsiak rá, vajon hova tudták még fokozni ezt a terméket. A csomagolását tekintve tulajdonképpen nincs különbség, ez a CC (hivatalosan Clinique Superdefense Colour Correcting Skin Protector) is zöld műanyag, kupakra állítható otthont kapott. Az űrtaltalma megegyezik a BB-vel, ez is 40 ml, ami tovább kitart, mint az átlagos 30 ml-s alapozók. Gazdaságos is, mert a kis adagoló nyíláson keresztül éppen annyit tudsz kinyomni a tubusból, amennyire szükséged van.

A Clinique CC több árnyalatban lesz kapható, a teszter segítségével végezz majd bőrpróbát a kézfejeden, így könnyen kiválaszthatod a neked megfelelőt. Mi a Light Medium változatot próbáltuk ki. Ez rózsaszínes árnyalat, az én bőröm és Lilué is inkább sárgás. Ettől függetlenül a színe nagyon szép. Könnyű, jól kenhető textúrája van, nem túl sűrű, és nem is folyik el. Sminkszivaccsal, alapozó ecsettel, és kézzel is gyorsan felviheted.

Hyaluronsavat tartalmaz, ami rögtön nedvességgel látja el a bőrt, és a vízmegkötő képességű hatóanyagai felelnek az egész napos hidratáltságért. Emellett a benne lévő E-vitamin és a rozmaring kivonat védi a bőrt a környezeti hatások ellen. Ezzel együtt én bátorítanék mindenkit, hogy nyugodtan használjon hidratáló krémet a CC alá is.

A fedőképessége valóban maximális, gyönyörűen egységesíti a bőrt, elfedi a vörösséget, anyajegyeket, pigmentfoltokat. Bár ezen a fronton én a BB-vel is teljesen elégedett voltam. A Clinique CC olajmentes, így nem kelt zsíros érzetet a viselése. Pár órán belül viszont sajnos ez is átfénylett nekem, így ez esetben sem úsztam meg a púder használatát.

A gyártó szerint viselhető önmagában és alapozó alá is. Ezen a ponton kissé elakadtam. Ugyanis a BB és CC termékeket többek között arra “képezték” ki, hogy a rohanó világban időt spóroljon az ember lánya, és egy ilyen multifunkciós termékkel egy lépésben oldja meg a hidratálást, alapozást, púderezést. Tehát éreztem némi ellentmondást a dologban.

Mindenesetre, ha túl sok időt nem is takarítunk meg, (mert a hidratálót javaslom alá, és zsíros bőrűeknek a púdert is), az alapozás frontján tökéletesen teljesít, így hacsak nem egy maszkot szeretnél készíteni, nem szükséges rá plusz alapozó.

Remélhetőleg most már tényleg meglátogat minket a napsütés, és a következő hónapokban jelentős szerepet kap a fényvédelem. Az arcbőr van kitéve leginkább az UVA/UVB sugaraknak, úgyhogy ilyenkor különösen fontos, hogy olyan alapozó terméket válasszunk, ami rendelkezik fényvédő hatással.

A Clinique CC (csak úgy mint a BB) 30 faktoros fényvédőt tartalmaz, tehát kiválóan véd a napsugarak által okozott kora bőröregedés ellen.”

Címkék:
  1. Boros Ildikó
    on

    És ha 2féle színt veszel, 1 sötétebb, 1 világosabb, akkor bátran keverd ki a kezedben a megfelelő árnyalatot, az aktuális bőröd színének megfelelően, télen a világosabb, nyáron a sötétebb lesz a domináns a keverésnél

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)