Mit kell tudni a 3D-s műszempilláról?

Forrás: Trender | 2013 május 25.

Már olvashattál a blogon arról, hogy milyen fontos a szép szempilla, amit akár műpillával is felturbózhatsz. Ennek létezik tartós, vagy ún. 3D-s változata. Sminkes szakértőm, Patri most elmondja, mit kell róluk tudnod:

„A szempilla igen meghatározó része a sminknek, készüljön az bármilyen alkalomra. Éppen ezért dúl mostanában a 3D-s szempilla láz, amelynek én egyáltalán nem vagyok a híve. Sem higiéniai, sem esztétikai szempontból nem ajánlom hosszas megoldásként, viszont azzal egyetértek, hogy pl. egy nyaralás, vagy esküvő esetén megoldás lehet.

Sajnos csak kevesen tudják igazán körültekintően felrakni, ezzel pedig az a baj, hogy egyrészt a rosszul belőtt szempillahossz semmiképp sem mondható szépnek, ráadásul a túl hosszú pilláknak a súlya elnehezíti a saját szempilláidat, az elgyengül, és miután feladja a harcot, egyszerűen kihullik.

(Elhibázott műszempilla)

Azt tudnod kell, hogy a szempillád kb. 3 havonta teljesen lecserélődik. Ezt a biológia nagyon ügyesen menedzseli, hiszen nem az történik, hogy kihullik az egész sor, aztán újra növésnek indul, hanem folyamatosan szálanként cserélődik ki, így soha nem maradsz kopasz szemekkel. (Ajánlott a szempillaspirált 3 havonta lecserélni.)
Viszont a folyamat magyarázat lehet arra a jelenségre, amikor értetlenül toporogsz a tükör előtt, mert úgy érzed egyik pillád sem úgy áll, ahogy szeretnéd, vagy ahogy máskor szokott.
Azt viszont, hogy melyik szál melyik fázisban van – éppen nő, vagy elhagyni készül a bázist – nem lehet tudni, így lehet, hogy amelyik szálat épp meghosszabbítják a 3D segítségével, az 3 nap múlva úgyis kihullik.

Nem győzöm hangsúlyozni mennyire fontos a bőr tisztítása, ápolása. Ez is elég nehézkes, ha közben folyamatosan útban van a műszempilla. Ráadásul az egész nap rárakódott port, szennyeződést, a pillák tövében rekedt festéket sem tudod rendesen lemosni, ami hosszú távon káros a szemednek. Szóval a műszempilla szuper lehet alkalmakra, de tartós megoldásnak semmiképpen sem ajánlom. Inkább ápold a saját pilládat, és találj egy jó szempillaspirált, ma már óriási a választék. Segítek!”

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)