Narancs csókok

Forrás: Trender | 2013 május 31.

Nagyon szeretem az élénk színű rúzsokat, és most sminkes szakértőmmel, Patrival együtt a narancsot is közös kedvencünkké fogadtuk. Persze nem véletlenül, ez ugyanis most a nyár nagy slágere. A kozmetikai cégek el is látnak bennünket bőségesen, egyre nehezebb kiigazodni a rengeteg árnyalat között. A probléma abban rejlik, hogy a nem megfelelően kiválasztott szín természetellenes hatást kelt. Bizonyos szempontokat figyelembe véveazonban könnyen rátalálhatsz a neked való árnyalatra, amiben igazán dögösnek érzed magad.
Ebben segít most Patri, aki elárulja, mi alapján válassz narancs és narancs között.

Világos/light bőr:

A világos/ fehér bőrhöz az igazi narancs (mármint a gyümölcs) narancs a tuti. Ha a bőröd rózsaszínes tónusú, a vörös, vagy koral alapú narancs rúzsok is jól fognak állni. A csillámos/selyemfényű rúzsok közül pedig olyat válassz, ami ezüstösen vagy opálosan csillog.

Közepes/medium bőr:

Ha sem sötétnek, sem világosnak nem mondanád a bőrödet, akkor a legkönnyebb kiválasztási elv, hogy egy-két árnyalattal sötétebb rúzst választassz, mint a szád eredeti színe. Ha optikailag növelni szeretnéd a szádat, próbáld ki a vibráló, fényes narancsot.

Sötét/dark/deep bőr:

A mélyebb/meleg bőrszín több naracs pigmentet tartalmaz, ezért sárgás/bronzos tónusú. A téglavörösbe hajló narancs lesz a te árnyalatod. Mindenképpen a sárga alapú narancs színt keresd a matt rúzsok közül, a csillogó verzióból pedig az aranyos, bronzos fényűt.

Ha rutinosan, biztos kézzel használod az ajakecsetet, akkor akár kontúr nélkül is felteheted a rúzst. Viszont, ha kontúrceruzát is használsz hozzá, figyelj, hogy pontosan megegyezzen a rúzs színével.

Liluval találtunk egy igazán ütős narancs színt a MAC-nél, ami ráadásul szuperül néz ki a száján.”

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)