Napozz gondtalanul!

Forrás: Trender | 2013 június 24.

Úgy tűnik, hogy most már tényleg itt a strandszezon… Egyrészt nagyon örülök, mert szeretem, amikor esténként órákat lehet beszélgetni a teraszon, és nem kell pulcsit venni… ugyanakkor azt is be kell vallanom, hogy én bizony nem tartozom a napimádók közé.

Nem győzőm eleget hangoztatni, hogy a napsütés azon túl, hogy boldogsághormont termel, nagyon veszélyes is tud lenni. Megfelelő védelem nélkül az érzékeny bőrön sajnos már akár tíz perc alatt is nagyon komoly károkat tud okozni. Ráadásul alattomos, mert a tünetek nem feltétlenül rövidtávon jelentkeznek, szépen lassan, évek alatt teszi tönkre a bőrödet. Nem is beszélve arról, hogy nemcsak a kialakuló ráncaidért lehet felelős a nap, de akár bőrrákot is okozhat. Nem szabad tehát felelőtlenül napozni, ha napra merészkedsz, azt csak úgy tedd, ha gondoskodsz a fényvédelemről.

Sajnos nekem hófehér és anyajegyekkel teli, érzékeny bőröm van, így az átlagosnál is jobban védem a naptól. Az idejét sem tudom, hogy mikor volt olyan, hogy én kifeküdtem volna napozni… A strandon is inkább árnyékban vagyok, de még ott is alaposan bekenem magamat. Szerencsére most már nagyon sok jó termék jelent meg a piacon, közülük is az egyik nagy kedvencem a Bioderma fényvédő család.

Nemcsak azért, mert tényleg úgy érzem, hogy száz százalékosan véd, hanem azért is, mert nagyon kényelmes a használata. A szórófej megkönnyíti a felvitelt, nem ragad, azonnal beszívódik, selymes, finom, könnyű, egyszerűen tökéletes. Soha még csak meg sem pirultam, mióta ezt használom, pedig előtte sajnos többször is előfordult, hogy hiába voltam bekenve, megégett a bőröm. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekekre még veszélyesebb a nap, az ő bőrük a legérzékenyebb, ezért Dávidot mindig a Bioderma gyerekeknek szánt naptejével kenem. Jó érzés, hogy tudom, így biztonságban van.

 

És ami az én bőrömet illeti:

Az arcomra a külön arcra való, 50 faktoros krémet használom, a testemre is legalább 40 faktorosat.

Most kipróbáltam az arcomon a színezett verziót is, ez a Photoderm MAX Ultra-Fluide SPF50+ névre hallgat. Világos színárnyalatot teszteltem, és ugyanolyan elégedett vagyok vele, mint a nem színezett változatával. Bár a legtöbb BB és CC krém már véd a napsugárzás ellen, valahogy megnyugtató a tudat, hogy ez a termék kifejezetten erre a célra készült és csak mellékesen van színe 🙂 Az állaga olyan, mint egy jó naptejé, nagyon könnyű, és jóval folyékonyabb egy sima arckrémnél. Az árnyalat egyébként az én bőrömre nem volt tökéletes, picit sötét volt, de egyébként minden feltételnek megfelelt. Könnyen beszívódott, tökéletesen védett, egyenletes volt a színe. Azt gondolom, hogy az, akinek ez a „színe” nagyon jól dönt, ha hétköznap ezt használja. Mert bizony nemcsak a strandon kell védeni az arcunkat a napsugaraktól, de akár munkába menet, egy délutáni kávénál a teraszon is ugyanolyan fontos a védelem. Ez a krém pedig egész nap tökéletes és maximális védettséget biztosít, ráadásul még a kisebb bőrhibákat is elfedi. Szuper!

 

Ha már Bioderma és napozás, kipróbáltam még egy újdonságot, ezelőtt ezt még soha nem használtam. Ez a Photoderm Bronz olaj SPF30. A márkának már jó ideje vannak olyan termékei, amelyek aktiválják a bőr természetes barnulási folyamatát. Ezek a termékek narancssárga, míg a sima napvédők fehér csomagolásban vannak. Eddig még csak naptejben próbáltam, valamiért az olajról mindig az jutott eszembe, amikor a barátnőm szomszédja hazatérve a konditeremből délben égette magát a tűző napon – na, ő mindig napolajat használt, hogy minél barnább legyen, mert ahogy ő mondta: „szívja a napsugarakat”. Persze ez butaság, de valamiért eddig nem tudtam szabadulni ettől a képtől és meg se fordult a fejemben, hogy napolajat használjak fényvédelemre. Most rá kellett jönnöm, hogy igenis van jó napolaj, ez például az. Annak ellenére, hogy az olajról azt gondolná az ember, hogy csúszik, ragad, zsíros és fényes lesz mindene, ez az olaj szinte láthatatlan, olyan könnyű, mintha azonnal elpárologna, ahogy a bőrödre kerül. Pedig nem. Csak ajánlani tudom, főleg a szárazabb bőrűeknek és leginkább testre, elsősorban lábra, karra…

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)