Újra tusiskola: Hogyan bánj a száraz tussal?

Forrás: Trender | 2013 június 25.

Sminkes szakértőm, Patri most megint beavat a tushasználat egy újabb szeletébe:

“A száraz tusokkal ugyan ritkábban találkozhatsz a boltok polcain, mint folyékony vagy zselés/szilikonos társaival, én mégis úgy gondolom, hogy érdemes szót ejteni róluk:

Ezek a festékek általában tégelybe vannak préselve. Úgy néznek ki, mint egy szemhéjpúder, viszont azoknál sokkal több pigmentet tartalmaznak, így élesebb vonalat tudsz húzni velük. A száraz tus nagy előnye, hogy gyorsan szárad, könnyen korrigálható és tartós. Nagyon szép, matt vonalat lehet vele húzni, erősebbet, mint egy szemceruzával, de mégis jobban beleolvad a sminkbe, mint a folyékony tussal húzott vonal. Hátránya, hogy a száraz tushoz külön ecsetre van szükség. Azért ez talán mégsem olyan borzasztó hír, hiszen ilyen ecsetet már a professzionális kategóriában is kedvező áron tudsz vásárolni.

Ha az ecset is megvan, már húzhatod is a vonalat. Tényleg egyszerű a használata, csak gondolj arra, ahogy vízfestékkel festettél gyerekkorodban Tegyél egy kis pohárba pici vizet, mártsd bele az ecsetet, majd a bevizezett ecsettel, körkörös mozdulatokkal vedd fel a festéket a tégelyből. Csukd be azt a szemedet, amit festeni szeretnél. Ha nem megy, hogy csak az egyik szemedet tartsd csukva, akkor a szabad kezeddel feszítsd meg kicsit, ekkor a szemhéjad bőre is kifeszül, és könnyebb lesz egyenes vonalat húznod. A hangsúly itt az “egyenes” szón van. Belülről kifelé, gyakorlatilag egy egyenes vonalat kell húznod, így ne a szemed külső vonalát kövesd, mert akkor álmos kiskutya tekinteted  lesz. Ha elvétenéd a vonalat, fültisztító pálcikával könnyen javítható.

A száraz tusok barna és fekete színben léteznek általában. Manapság viszont gyakoriak azok a szemhéjpúderek, amelyek szárazon, és vizes ecsettel is működnek. Tehát ha az előző módszert követed, gyarkorlatilag bármilyen színnel tudsz tusvonalat húzni. Az élénk színek pedig nyáron nagyon vagányak. Próbáld ki!

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)