Így ápold a tincseidet nyáron

Forrás: Trender | 2013 július 28.

Ilyenkor nyáron nemcsak a bőrünk, hanem a hajunk is fokozottabb törődést igényel. Fodrászszakértőm, Sanyi összegyűjtött néhány jó tanácsot, ezek betartásával elkerülheted, hogy szeptemberre szénaboglya váljon a csodálatos frizurádból.

„Nyáron a bőrünk mellett hajunkat is sokkal extrémebb környezeti hatások érik. Az UV sugárzás, a klóros vagy sós víz mind befolyásolják hajunk állapotát. A színe fakóbb, az állaga szárazabb lehet, ami ellen erre a célra kifejlesztett ápolószerekkel érdemes védekezni. Ezeket ugyanis direkt az évszakkal járó károsodások ellen fejlesztették ki: vékony filmréteget képeznek a hajon, amely így közvetlenül nem érintkezik a káros környezeti hatásokkal. Ráadásul használatukkal a frizurát könnyebb kifésülni, és puhább lesz, mintha a megszokott termékeinket használnánk.

Nem csak speciális ápolókkal védekezhetünk, hasznos és nagyon divatos lehet egy nagy karimájú kalap, vagy akár egy kendő is (lehetőleg nem fehér színű, ami átereszti a káros sugarakat).

Ha azonban természetes „melír” tincsekre vágysz, felejtsd el, amit eddig tanácsoltam. Napozz sokat, és kend be a hajadat egy kis citromlével vagy sörrel, így mire vége a nyaralásnak, gyönyörű világos tincseid lesznek, károsodás nélkül.”

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)