A leggyakoribb smink-tévhitek

Forrás: Trender | 2013 július 31.

Make up szakértőm, Patri összegyűjtötte a három leggyakoribb sminkeléssel kapcsolatos tévhitet. Meglepő és igen praktikus tanácsokat szedett össze!

1. Tévhit: a kánikulában káros alapozót használni
Ez nem igaz, hiszen ezeket a könnyű alapokat úgy fejlesztették ki, hogy nem tömítik el a pórusokat, tehát hagyják a bőrt lélegezni. Hidratáló anyagokat tartalmaznak, és a legfontosabb, hogy magas faktorszámú fényvédőt is! Így ápolják és védik az arcbőrödet egész nap. Használj nyáron nyugodtan BB vagy CC krémet, nem fog “beleégni” az arcodba.
2.  Tévhit: a mindennapi sminkelés, és főleg az alapozás öregíti a bőrt
A parfümériákban, drogériákban kapható sminktermékek esetében éppen az ellenkezőjét állítanám. Az alapozók a fent említetteket ismételve: tápláló, hidratáló anyagokat tartalmaznak, amik egész nap ápolják az arcbőrt, az egyre magasabb fényvédő faktorral rendelkező termékek pedig megóvják a nap káros UV/A és UV/B sugaraitól, és az utcán összeszedett szennyeződésektől. Az arra hajlamosaknál a napfény hatására gyakran felbukkanó, rendkívül bosszantó herpeszt is megúszhatjuk egy fényvédővel rendelkező rúzzsal, szájfénnyel, vagy ajakápolóval.
3.  Tévhit: A szemed színével megegyező árnyalatú szemhéjport használj!
Ezzel a tévhittel nagyon gyakran találkozom, és egyszerűen nem tudom eloszlatni, talán most… 🙂  Szóval, ennek éppen az ellenkezője igaz! Csak képzeld el: ha egy csomó piros alma közé bedobsz egy ugyanolyan pirosat, az eltűnik a tömegben. Viszont, ha egy zöldalmát dobsz be a sok piros közé, az kitűnik a tömegből. Ez ennyire egyszerű a sminkelésben is. Ha a szemed világos, kék vagy zöld, ahhoz fantasztikusan passzol a bronz, a szürke, a padlizsán, a bézs, az élénkebb színek közül a lila, a pink, a narancs. Ezektől szinte világítani fog a szemed. Lilu szemét is ezért szeretem festeni, mert egy-egy árnyalat gyönyörűen kiemeli. A sötétebb szeműek esetében még ennél is egyszerűbb a képlet. Egy mogyoróbarna, vagy fekete szemhez szinte minden jól áll, bár nekünk a barna árnyalatokkal kell óvatosnak lennünk, mert attól könnyen fáradtnak, álmosnak tűnhet a tekintet. Ez persze nem azt jelenti, hogy a barna szeműek nem festhetik a szemüket barnára, vagy a kék szeműek ne használjanak kéket, csak megfelelő árnyalat kiválasztására kell odafigyelni. Világoskék szemhez használj sötétkéket, a barnának, és az zöldnek pedig ezer árnyalata van. Jó kísérletezést!:)

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)