Mattítás a maximumon

Forrás: Trender | 2013 augusztus 22.

Kazi Patrícia sminkes szakértőm ezúttal egy olyan témát hozott, ami sokakat érinthet: ez pedig az a bizonyos T-zóna (homlok,orr,áll), ami pár óra alatt  könnyen átfényesedhet egy tökéletesen mattított smink alatt is. Én mázlista vagyok, nem küzdök ezzel a problémával, Patri viszont személyesen is érintett a témában, ezért bemutatjaaz úgynevezett mattító lapocskákat, a fényes bőr elleni védekezés fő fegyverét.

„Régóta kutatom a megoldást „T-zóna” ügyben, több smink alá való mattító bázist kipróbáltam, de maximum csak megtoldották egy rövid idővel a matt hatást. Sajnos kis idő elteltével ezek is bedobták a törölközőt, és átfénylett a sminkem. Az újrapúderezés lehet egyfajta megoldás, de főleg a nyári kánikulában nem szerencsés, és nem is túl kényelmes újabb és újabb réteget pakolni az arcunkra.
Valószínűleg sokan harcolnak ezzel az amúgy rendkívül bosszantó, és kicsit sem esztétikus jelenséggel, ezért több kozmetikai cég is előrukkolt úgynevezett mattító kendővel/lapocskával. Én ezeket imádom, és bár nem ideális helyzet, hogy szükség van ilyesmire, de ha már így van, ez egy remek megoldás.


Ezek a lapocskák általában pici dobozkába vannak egymásba hajtogatva. Minimális helyet foglalnak, mindenhová magaddal tudod vinni őket, nekem is a sminktáskám állandó lakói.
Ha azt látod vagy érzed, hogy átfénylett a sminked, csak előhúzol egy lapot, rányomod (nem dörzsölöd) a kritikus területre, és az egyszerűen felitatja a felesleges zsírt – hű de rosszul hangzik, de kiválóan működik.
🙂  Ezután, ha szükséges, óvatosan átpúderezheted az arcod, rádobsz egy pici pirosítót, és pár órára újra friss, MATT, és üde lesz a sminked.
Vészmegoldásként, ha nincs kéznél mattító lapocska, szedj szét egy papírzsepit rétegekre, borítsd az arcodra, és finoman nyomkodd át a sminked.

A Shiseido és a Catrice mattító lapjait már kipróbáltam, mindkettő szuper.”

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)