Az 5 legszuperebb bőrápolási tanács

Forrás: Trender | 2013 augusztus 31.

Szépségszakértőm, Patri ezúttal az öt legfontosabb bőrápolási alapszabályt mondja el, amelyek betartása mindenkinek kötelező! 🙂

„Már több posztban említettem, mennyire fontos a rendszeres bőrápolás. Nem csak higiéniai szempontból érdekes, hogy napi szinten tisztítsd és ápold az arcbőrödet, hanem azért is, mert a smink is úgy lesz igazán szép, ha szép bőr az alapja.


Íme néhány egyszerű tipp a ragyogó arcbőrért:

1. A reggeli hideg vizes arcmosás nem csak frissít, hanem karban tartja a bőröd rugalmasságát, javítja a vérkeringést.

2. Használj az életkorodnak megfelelő hidratáló/ránctalanító termékeket. Ez azért fontos, mert ha például 20 éves vagy, és 50 éveseknek ajánlott ránctalanítót használsz, a bőröd ahhoz fog szokni, és idősebb korodban nem lesz mihez nyúlnod.

3. Járj rendszeresen (1-2 havonta) kozmetikushoz. Egy szakember ugyanis pontosan meg tudja állapítani, hogy mi való a bőrödnek, praktikus, egyénre szabott tanácsokkal tud ellátni.

4. Soha ne aludj sminkben. Erre nem győzöm felhívni a figyelmet! Ha ugyanis az egész nap az alapozóba, szempillaspirálba ragadt szennyeződéssel az arcodon alszol, az komoly bőrproblémákhoz vezethet. Tisztítsd meg alaposan a bőröd, majd használj éjszakai hidratálót.

5. Igyál sok vizet. Akár hiszed, akár nem, ez az egyik legbiztosabb módja a hidratálásnak. Ráadásul egyben méregtelenít is, tehát a szervezetedben felhalmozódott méreganyagok nem csapódnak ki bosszantó pattanások formájában az arcodon.”

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)