Riri MAC kollekció premier

Forrás: Trender | 2013 szeptember 11.

Nagy Rihanna rajongó vagyok, egy igazán meghatározó stílusikonnak tartom (a River Islanddel közösen már két kollekciót is piacra dobott), nem véletlen, hogy most a MAC is vele kollaborál.  Hihetetlenül vártam már a Riri MAC kollekciót, ami egy igazi kuriózum, most pedig Magyarországon első kézből mutatjuk be itt, a blogon. Sminkes szakértőmmel, Patrival egy forgatáson próbáltuk ki, és mindketten imádtuk.

 

“Egyszerűen imádom, hogy Rihannának minden smink jól áll. A szinte fekete retro matt rúzstól egészen a vérvörös szájfényig, a füstös, ördögi szemektől a finom babaarcig, a színes, és a nude is mind fantasztikusan mutat az arcán.
Éppen ezért már kíváncsian vártam, vajon mit tartogat majd a MAC Riri kollekciója. Különösen izgatott voltam, mert elsőként megosztani a tapasztalatokat mindig nagyon izgalmas, és megtisztelő feladat. Mint említettem, Rihanna elég széles palettán mozog a sminkelés terén (is), és ezt a MAC kollekciója nagyon is tükrözi. Remekül összeválogatott darabok, amiben megtalálsz mindent, ami Rihannára jellemző, és úgy érzed, te is tudsz azonosulni vele. Már a csomagolása is gyönyörű, rózsa-arany babarózsaszínnel kombinálva, és persze mindegyik terméket Riri aláírása díszíti. A rózsa- arany most egyébként is az egyik kedvencem, finom, visszafogott, mégis kitűnik a többi közül. Tökéletes. A csomagolásba beleszeretni önmagában kevés, úgyhogy haladjunk is a “tartalomra”, ami ezúttal sem okozott csalódást.


A Her Cocoa palettát teszteltük, ami négy ragyogó színből áll össze. Egy korábbi posztban már említettem, hogy vannak fenntartásaim a palettákkal szemben, mert ritka amikor mindegyik árnyalat használható benne, mégis meg kell venni az egészet, sokszor borsos áron. Ez a probléma ezúttal fel sem merült bennem. Már a kézfejen kipróbálva is láttam, hogy gyönyörű árnyalatok. Egy világos barack, egy világos arany, egy lágy bronz-barna, és egy füstös kakaó, egymással bármilyen kombinációban nagyon jól keverhető színek. Ráadásul Lilu szemén imádom használni az ilyen árnyalatokat, mert a szemei még kékebbek lesznek általuk. Mindegyik szín selyemfényű, és krémes állagú, erősen pigmentált. Könnyen felhordható ecsettel és applikátorral is, és nagyon jól satírozható. A tartósságot is teszteltük: Lilu világos szeme nagyon érzékeny, hamar könnyezni kezd. A palettát egy szabadtéri forgatás alkalmával próbáltuk ki, és jelentem sem a könnyezés, sem a hunyorgás nem fogott ki rajta, tökéletesen a helyén maradt, nem kellett javítgatnom. Én persze rendesen lealapoztam Lilu szemét használat előtt, ezt neked is javaslom. (Szemhéj alapozó+fixáló púder) A két sötétebb árnyalatot használhatod úgy is, hogy fekete, vagy sötét barna szemceruzával aládolgozol kicsit, elsatírozod. Így a színek mélyebbek lesznek, és drámaibb hatást tudsz elérni.
Összességében ez a paletta megéri az árát.Könnyen használható, praktikus és csodaszép. Nappali és esti sminkekhez is ajánlom.

 

A másik “tesztalanyunk” az igazi retro matt Riri Woo rúzs, és a Riri Woo pro longer szájceruza. A nevük is mutatja, hogy egymásnak vannak kitalálva. Mindkettő tökéletesen ugyanaz a vörös árnyalat.A kontúr és rúzs kombinációnak ugyanis az a veszélye, hogy a kontúr túl sötét, vagy éppen túl világos, így elhatárolódik a rúzstól, ami nem elég hogy nem szép, de a tökéletesen szabályos száj hatását is elrontja. Ennél a kombinációnál a hibázás lehetősége nulla. A kontúr tartósságot és tűéles keretet ad a szádnak. Ha szépen megrajzolod, a rúzzsal már csak ki kell színezned, akár gyerekkorunkban a kifestőkönyvekben. A csomagolás itt is rózsa-arany, engem egy nagy töltényre emlékeztet.:) Klasszikus tekerős, és nem is hiányzik, hogy túl legyen variálva. A megálmodói arra is figyeltek, hogy még a rúzs színébe is bele legyen vésve Riri aláírása. Nagyon jól néz ki. Amíg nem koptatod el az élét, akár a kontúr nélkül is használhatod, de az ilyen erős színeknél én mégis ajánlom a kontúrceruza használatát. A retro matt most igazán menő, de ha neked inkább a fényes tetszik, csak dobj rá egy szájfényt a kollekcióból. Önmagában, és ajakecsettel is felviheted. Kicsit jobban tapad, mint a rúzsok általában, viszont annyira erősen pigmentált, hogy elég egyszer áthúznod. Ez azért is nagyon kényelmes, mert villámgyorsan tudsz vele dolgozni, és olyan könnyű érzés, mintha nem is lenne a szádon semmi. Nem repedezik be, és nem szárítja, sőt hidratálja az ajkakat. A Riri Woo-t is imádjuk. A tartósság tekintetében is jól viselkedett, ebben mondjuk nagy segítség a Riri Woo kontúrceruza is.

 


Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)