Sminktipp Halloweenre: Doll Face

Forrás: Trender | 2013 október 25.

Közeledik a Halloween, és vele együtt beköszönt a beöltözős bulik időszaka is. Ez nagy fejtörést szokott okozni, hiszen a horror sminkeket nem mindig egyszerű elkészíteni, ráadásul nem mindenki érzi jól magát hullának, zombinak, vagy pókhálós vámpírnak maszkírozva. Sminkes szakértőm, Patri most remek megoldást ajánl erre az esetre.

“A Doll Face (babaarc) make up szuper megoldás lehet jelmezes partikra. Nem bonyolult az elkészítése, és rajtad múlik mennyire akarsz ijesztő baba lenni!

A Doll Face smink titka tulajdonképpen három dolog:
1. műszempilla
2. élénk színű rúzs
3. pirosítás

Nem kell mást tenned, mint a szokásos módon lealapoznod az arcod, majd fixáló púderrel rögzítened az alapot. Ha az alapozással készen vagy, válassz egy világos színű szemhéjszínt, és egy ecset vagy applikátor segítségével vidd fel az egész szemhéjadra a szemöldök vonaláig. Szempillaspirállal alaposan fesd ki a szempilládat, majd jöhet a műszempilla. Ehhez kell egy kis gyakorlás, ezért ne ess pánikba, ha nem sikerül elsőre! Tehetsz nagy pillákat felülre is, de a Doll Face sminknél a lényeg az alsó szempilla. Fogd meg a szempillát egy szemöldökcsipesszel, és ragasztózd be azt a részét amelyik íves, és összetartja a szálakat. Ezután illeszd a szempillád tövébe és a csipesz szárának segítségével nyomkodd oda finoman, hogy rögzüljön. Az alsó szempillákat egy szemtus segítségével meg is festheted, ahogy az alábbi képen látod. A vízvonalat csontszínű, vagy fehér ceruzával húzd át. Ezzel a szemed készen is van.

A pirosítóval most nem kell spórolnod.Válassz a rúzshoz hasonló árnyalatot, és pirosítsd az arcod közepét körkörösen. Azért arra figyelj, hogy a szélek elmosódjanak, ne legyen egy szabad szemmel is jól kivehető kör az arcodon. A következő lépés a szeplők elkészítése, misem egyszerűbb ennél. Attól függően, hogy mennyire szeretnél erős szeplőket válassz egy barna színű szem-, vagy szemöldök ceruzát, és pöttyözd be nem túl sűrűn az arcod egy részét.

Következik a rúzs: választhatsz élénk narancs színűt, pinket, vagy pirosat. A lényeg, hogy a szád széleit kihagyva, csak a közepét fesd be. Ehhez az kell, hogy rúzsozás előtt az arcoddal azonos színűre alapozd a szád, így tudod kialakítani könnyen az “új” formát.
Ha merészebb vagy, a babaarcot teheted eggyel ijesztőbbé is, ahogy az alábbi példán is láthatod. Ennek titka, hogy mindenből sötétebb árnyalatot válassz, a szád lehet bordó, barna, vagy akár fekete, az alapozás viszont legyen a bőrszínednél legalább két árnyalattal világosabb. Vízálló szemhéjtus segítségével tudsz apró repedéseket, pókhálókat festeni a homlokodra, álladra. A szemceruza nem a legjobb megoldás erre a célra, mert könnyen elkenődik.

Javaslom, hogy mindenképp csinálj egy főpróbát a sminknek, ugyanis a bulira való készülődésnél túl nagy az izgalom. Jobb ha előbb kiderül, hogy egyáltalán tetszik-e magadon a Doll Face smink, vagy hogy mennyi időre van szükséged az elkészítéséhez.

Jó kísérletezést!:)”

Címkék:

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)