I LOVE BEIRUT!

Forrás: Trender | 2015 május 28.

Nemrég néhány csodás napot töltöttem el Libanonban. Elvarázsolt a főváros, az emberek kedvessége és stílusa, a gasztronómiájuk változatossága – Bejrút a szívem közepe lett.

beirut

Ami talán a legjobban meglepett az utcákon sétálva, az a hihetetlen luxus, amivel lépten-nyomon találkoztam. Az utcákon rengeteg Hummer, Ferrari és Maserati parkolt, akármerre néztem, mindenhol ékszerboltokat láttam – és rengeteg, plasztikai sebészeti szolgáltatásokat kínáló hirdetést. Mikor kicsit jobban körülnéztem, feltűnt milyen sok csinos fiatal lány sétálgat mindenfelé, akiknek a szépsége nem kizárólag a természet ajándéka. Emellett mindannyian nagyon jól öltözöttek és stílusosak, ami nem csoda: a város tele van a legmenőbb divatházak üzleteivel, és rengeteg az ékszerbolt.

lilu1

2

Az emberek – nem csak a nők, a férfiak is – láthatóan nagyon adnak a külsejükre, hihetetlenül jó érzékkel öltözködnek, és a végtelenségig ápoltak. Magamban el is neveztem Libanont a tökéletes szemöldökök országának, mert még soha életemben nem láttam ennyi művészi alapossággal megformált, csodálatosan ívelt szemöldököt! Az biztos, hogy a helyi nők imádják a csillogást: még a kevésbé jómódúak is igyekeznek minél több ékszert és csillivilli holmit hordani – például strasszos, díszes táskákat, amit én azért nem biztos, hogy bevállalnék 🙂

Az arab világ szépsége valami egészen egyedi, franciás bájjal keveredik ezen a helyen, amit csak még fantasztikusabbá tesz a helyiek kedvessége. Én a szőke hajammal kuriózumnak számítottam arrafelé, ennek ellenére egyetlen kínos vagy udvariatlan beszólást sem kaptam – a pasik visszafogott viselkedésében semmi olyan nem volt, ami megfelelt volna az arab férfiakról szóló negatív sztereotípiáknak . A helyiek kedvessége és segítőkészsége nagyon kellemes meglepetés volt, valószínűleg ez az egyik ok, amiért az egész város hangulata laza és jókedvű. Az utunk alatt Tripoliba is ellátogattunk – arrafelé elég ritkák a turisták, így hamar kiszúrtak minket. Egy helyi házaspár megszólított az utcán, és az otthonába is meginvitált: szuperbarátságosak voltak, és jelesre vizsgáztak vendégszeretetből! A családjukkal töltött délután az egyik legszebb emlékem a kiruccanásról.

18

8

Ha külföldön járok, szokásom, hogy a szállodában belenézek a helyi tévéműsorokba: pont sikerült elcsípnem a Szombat esti láz ottani változatának egyik adását. Röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy tökéletes nők táncoltak tökéletes férfiakkal –  a szépségkultusz a televíziózás világában is nagyon erőteljesen jelen van.

4

20

17

Természetesen a helyi gasztronómia felfedezését sem hagytuk ki, és több éttermet és cukrászdát is lecsekkoltunk. Hihetetlen, hogy a helyi nők milyen változatosan és jó ízléssel használják a több száz féle fűszert, amit a kis boltokban kapni lehet – isteni volt a hummusz, a tabulé, és a csodaszép sütijeik. A tenger és az egész környezet varázslatos hatással volt rám, és hazautazás előtt megfogadtam, hogy Bejrútba még biztosan visszatérek!

13

12

11

15

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)