A szalmakalap a legjobb barátod

Forrás: Trender | 2015 június 5.

Nem sok kiegészítőről lehet elmondani, hogy amellett, hogy trendi, még az egészségedet is védi – a szalmakalap viszont ilyen. Idén nyáron is hatalmas divat, és rengeteget segít abban, hogy megőrizd a bőröd szépségét.

strawhatfb

Biztos már te is sokszor hallottad, de nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyire fontos a nyári fényvédelem. A bőr minden leégésre, lehámlásra “emlékszik” – de tényleg, memóriája van, és nagyon csúnyán megsínyli, ha nem vigyázol rá. Ha nem strandra mész, csak dolgozni, vagy rohangálni a városban, akkor is nagyon fontos, hogy minimum 30 faktoros alapozót, hidratálót vagy BB krémet használj, és az arcod mellet a dekoltázsod védelméről se feledkezz meg.

 

summerstraw_2

strawhat5

A napbarnított bőr szép, de a sötétbarnára süttetett/szolizott test és arc már nem divat – a kicsit halványabb szín nemcsak trendibb, de az öregedést is gátolhatod vele. 5-10 év múlva hálás leszel a mostani önmagadnak, főleg, amikor meglátod, hogy a korodbeli csajok, akiknek a barnaságát annyira irigyelted, sokkal ráncosabbak nálad 🙂

strawhats7

A túlzásba vitt napozás ráadásul nem csak a ráncok és szarkalábak, de a melanómák, és így a bőrrák kialakulásának veszélyével is fenyeget, úgyhogy nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is megéri óvatosnak lenni! Az arcod védelmét a krémek mellett egy menő kis szalmakalappal is megtámogathatod – ha igazán széles karimájút választasz, akkor még a vállaidat és a dekoltázsodat is óvod vele. Nyári rucikhoz, fürdőruhához és farmer-trikó szetthez is nagyon jól passzol, csak meg kell találnod a hozzád és az arcformádhoz illő darabot. A hajadat sem szívja ki annyira a nap, és ha épp nincs időd belőni a séródat, egy csini kis fejfedő abszolút életmentő lehet.

strawhat4

summerhats6

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)