Glastonbury, a meseváros

Forrás: Trender | 2015 június 27.

Egészen elképesztő élményekben volt részem az elmúlt két napban. 150.000 jegyet adtak el a Glastonbury fesztiválra: a hangulat hihetetlen, és a nagyjából kilencvenezer sátorból álló alkalmi “város” olyan, mintha egy másik bolygón lennék.

glasto

Amerre csak a szem ellát, sátrak sorakoznak – köztük a miénkkel. A sátorozás sokkal jobb móka, mint amilyennek eleinte képzeltem. A “szomszédaink” kedvesek és segítőkészek,  aludni is tudunk, mert hajnalig úgysem fekszünk le, és mobilzuhanyunk is van, amivel lelkesen fröcsköljük egymást. Glastonbury nem olyan, mint a Sziget: innen nem lehet kimenni, az egész fesztiválváros össze van zárva erre a pár  napra, ami a lehető legjobbat hozza ki az emberekből.

glastolilu2

glastolilu1

glasto

Mindenki vidám, nyugodt, az egésznek jó értelemben vett “hippi” hangulata van – egészen csodálatos dolog ilyen módon kilépni a komfortzónánkból! Én már az első nap után megfogadtam, hogy ha tehetem, minden évben visszajövök ide, annyira magával ragadott a helyből áradó nyugalom és az egész fesztivál hangulata.

glasto

glasto

glasto

Mindenhol hatalmas, látványos installációk állnak, szuperül berendezték a hatalmas területet. A bulizók pedig egytől egyig szuperül néznek ki, de minden erőfeszítés és pucc nélkül, és persze mindenkin gumicsizma van – de ez itt nem divatozás, hanem a ‘túlélés” legfontosabb kelléke. Gyakori az eső, ami szerencsére senkit nem zavar a szórakozásban – mindenki magára kapja az esőkabátot, és folytatja a bulizást, mintha mi sem történt volna.

gumicsizma

glasto

 

glasto

glasto

A koncertek természetesen zseniálisak: a Motörhead, Mary J. Blige, Rudimental, The Maccabees – futószalagon szállítják a legjobb zenekarokat. Egy biztos: a fesztivál még tart, de már most ki merem jelenteni, hogy Glastonbury életem egyik legnagyobb élménye!

glasto

glasto

lilu

 

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)