Túlélőtippek kezdő fesztiválos sátorozóknak

Forrás: Trender | 2015 július 4.

Kimozdulni a komfortzónából néha elég ijesztő, pláne nőként, de jól is elsülhet a dolog. Glastonbury ebből a szempontból is szuper tanulság volt: nézhetsz ki jól és lehetsz ápolt egy fesztiválon akkor is, ha sátorban laksz. És nem is kell hozzá három bőrönd.

glasto-sátor

Ahogy korábban is írtam, volt bennem egy kis félsz azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogom bírni a négy napos sátoros életet Glastonyburyben. Végül kiderült, hogy nem is olyan szörnyű, sőt, néha kifejezetten élvezetes, ha bizonyos dolgokra odafigyel az ember.

glasto

A barátnőmmel természetesen lista alapján pakoltunk, hogy véletlenül se hagyjunk otthon semmit – első sátorozóként igyekeztünk biztosra menni. A legjobb és legfontosabb társunk Glastonburyben egy mobil zuhany volt: pár ezer forintért már nagyobb szupermarketekben is beszerezhető, és tökéletes volt arra, hogy a sátor mögött, bikiniben minden nap tisztálkodjunk vele. Ezzel, és egy nagy csomag higiéniás kendővel felszerelkezve teljesen normális volt a komfortérzetünk.

sátor

 

A fürdés mellett az alvás a másik sarkalatos pont: ha nem pihened ki magad, gyűrött lesz az arcod, nyomott leszel és csak kóvályogsz egész nap – de mindenre van megoldás! Mi kettőnknek egy három személyes sátrat vittünk, és polifoam helyett gumimatracon aludtunk. Egy kényelmes, alvós melegítővel, egy jó hálózsákkal, egy pár füldugóval és a Carrie Bradshaw által is preferált szemtakaróval felszerelkezve egész jókat sikerült szundítanunk.

hajmosás

Mivel egy fesztiválon szinte egész nap szabad téren van, vigyáznod kell a bőrödre. Az én táskámban naptej, 30 faktoros BB-krém és baseball sapka is volt + néhány kendő, ami nem csak védi a hajat, de jól jön, ha pár nap után kicsit „megfárad” a frizurád. Ha sminkelni szeretnél, elég pár alapdolog – szempillaspirál, rúzs, pirosító, és egy zsebtükör.

Kell még egy kisebb hátizsák, amibe belefér pár apróság és egy váltás ruha, ha eleredne az eső, és persze egy gumicsizma. Farmersort, trikók, felsők, egykét melegebb pulcsi, esőponcsó – ezek mind beférnek egy nagyobb túrahátizsákba. Nekem szuper élmény volt a sátrazás: te se félj tőle, csajként is simán bevállalható! 🙂

glastolilu1

 

 

 

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)