Álmaim fesztiválja: Glastonbury

Forrás: Trender | 2015 július 5.

Ez a fesztivál többek között azért is nyújt semmihez sem hasonlítható élményt, mert nincs brandingelve. Nem adták el a színpadokat, semmi sincs felcímkézve, az egész hangulata annyira természetes és őszinte, amit még soha, sehol máshol nem tapasztaltam.

shangrila

Glastonbury nem csak a zenéről szól, sokkal inkább egyfajta összművészeti esemény, ahol rengeteg különleges építmény, díszlet, kellék és installáció gyűjteménye egyetlen hatalmas, alkalmi városban. Építettek egy hatalmas, szivárványszínű tornyot is, ahonnan be lehetett látni az egészet.

glastonbury1

glastonbury2

glastonbury

shanggri

shangrila2

A távolságok is szokatlanul nagyok a hazai fesztiválokhoz képest, két színpad akár egy órányi sétára is lehet egymástól. Ahogy már korábban is írtam, mindig esik az eső, ezért aztán két-három évszaknyi „felszereléssel” indultunk neki minden napnak.

arcadium

lilu

szelektív

Rengeteg érdekes, izgalmas aprósággal találkoztam: kezdve a szelektív hulladékgyűjtésre buzdító hordóktól az alkalmi beauty-sátorig, ahol aki akarta, megcsináltathatta a haját – mosás, szárítás, fonás – szuper ötlet, nem? A hangulat pedig tényleg semmihez sem fogható, a hazatérés után még napokkal is érzem azt a hihetetlen ellazulást és nyugalmat, ami ott rám is átragadt – az egyik legfantasztikusabb élmény az volt, amikor a születésnapját ünneplő Dalai Lámának egy emberként énekelte a Happy Birthday-t a tömeg.

zászló

mud

beauty

glasto

feszt2

A színpadok kinézete is teljesen egyedi: az Arcadium nevű például egy óriási bogarat formázott, aminek a közepén zenéltek a dj-k, és a fények mellett lángokat is lövellt. A nagyszínpad elején egy hatalmas bikafej volt, itt is felállítottak egy szinte kötelező elemnek számító hatalmas Glastonbury-feliratot – de ez csak néhány a rengeteg érdekesség közül, amit láttam, és ami miatt ez a fesztivál egy életre szóló élmény marad nekem. A képek magukért beszélnek…és egy biztos: ide ezer százalék, hogy visszatérek majd!

zászló

láma

end

 

 

 

 

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)