3 tini, aki divattörténelmet írhat

Forrás: Trender | 2015 december 4.

Gyakorlatilag a semmiből lettek ismertek, az egyediségüknek és a tehetségüknek köszönhetően. Az élő példái annak, hogy ha nagyon akarod, akkor nem is olyan nehéz valóra váltani az álmaidat.

lilutinicover

 Kyemah Mcentyre

A szuperkreatív lány azzal robbantotta fel a közösségi médiát, hogy kiposztolta a gimis báli ruháját, amit saját maga tervezett és készített el. Az történetre és a csodaszép darabra Naturi Naughton  színész-énekesnő is felfigyelt. Instagramon megkereste Kyemah-t, és hamar kiderült, hogy ugyanott nőttek fel New Jersey-ben. Annyira lenyűgözte a kreatív csajszi tehetsége és személyisége, hogy megkérte, tervezze meg a ruháját a 2015-ös BET Awards díjátadóra. A ruci sokak figyelmét felkeltette a vörös szőnyegen, és mindenki a tervezője után érdeklődött: szóval tuti, hogy Mcentyre kisasszonyról fogunk még hallani a jövőben. Már csak azért is, mert nem csak Naturi akar vele újra dolgozni, de olyan sztárok érdeklődését is felkeltette, mint Ciara, Sanaa Lathan és Ne-Yo.

kyemah

naturi-mcentyre

Apichet “Madaew” Atilattana

A thaiföldi Khon Kaenben élő középiskolás divatterveit növények, állatok és a természet elemei inspirálják. Természetes és szokatlan alapanyagokból készít ruhákat, indákat, leveleket, ágakat, halászhálót és különféle nyers vásznakat is felhasznál a munkáihoz. Amellett, hogy művész, mérnök és kertész is egyben, minden egyes darabját maga tervezi, kivitelezi és ő is mutatja be őket csaknem 190,000 Facebook és Instagram-követőjének. A leghihetetlenebb az egészben, hogy Madaewnek még számítógépe sincs: a telefonjával készíti és vágja a képeket, amivel világszerte sok divatőrült figyelmét hívta fel magára – csak idő kérdése, hogy valaki felkarolja a zseniális fiút.

madaew

madaew2

Madeline Stuart

Egyre többen ismerik és szeretik Madeline-t: Instagram-oldalán több, mint fél millió követője van, ami nem csoda: a Down-kóros lány igazi divatikonná vált, miután végigvonult a New York-i divathét egyik kifutóján. Ezzel ő lett a második Down-szindrómás, aki modellként szerepelt rangos divateseményen. Az első Jamie Brewer aktivista és színésznő volt, aki idén februárban Carrie Hammer show-ján mutatta be a tervező egyik kreációját. Madeline gy sportruházati kampánnyal lett világhírű, és azóta kézről-kézre adják a megbízók. Minden álma az volt, hogy modell lehessen, amiért még a kemény fogyókúrára is hajlandó volt, bár ez nem jelenthetett neki túl nagy gondot, hiszen heti ötször jár úszni, kosárlabdázik és az edzőtermet is rendszeresen látogatja. A bájos 19 éves lány hatalmas falat döntött le a fogyatékkal élők előtt és újra egy nagy lépést tett annak érdekében, hogy közelebb hozza az egészséges embereket beteg társaikhoz.

madeline

Madeline Stuart

madelinestuart-downdyndrome

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)