Így lehet télen is tökéletes a bőröd

Forrás: Trender | 2015 december 15.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem ilyenkor télen sokkal többet kell foglalkoznom a bőrápolással. A hideg, a napfény hiánya és a szél miatt sokkal könnyebben kiszárad az arcom és kezem. Rengeteg praktikát bevetettem már az évek során, mostanában hidratáló és pigmentfolt halványító krémekkel ápolom a bőröm. Összegyűjtöttem néhány „szabályt”, amit nektek is érdemes lehet szem előtt tartanotok.

lilu_malekandi_illesfanni

Télen is fontos a fényvédelem!

Mivel hófehér a bőröm, télen-nyáron nagyon oda kell figyelnem a fényvédelemre. Az erős naptól időnként apró pigmentfoltok jelennek meg rajta, ezért még télen is magas fényvédő faktorú krémeket használok. Mindig is érdekelt, hogyan lehetne halványítani a már meglévő foltokat, és ebben nekem a Fytofontana Pigment Serum segített leginkább. Az már csak hab a tortán, hogy közben az apróbb ráncokat is halványította. Igazi Jolly Joker, úgyhogy az arcom mellett most már a nyakamat és a dekoltázsomat is ezzel kenem.

liluszérum

A dekoltázsodról se feledkezz meg!

Arcápoláskor sosem feledkezem meg a nyakamról és a dekoltázsomról sem, hiszen ezek is folyamatosan ki vannak téve a környezet hatásainak. A nyakamra mindig jut egy kevés az arcápolómból, a dekoltázsomra pedig mostanában a Holt-tengeri ásványokat és őssejteket tartalmazó Fytofontana Hydro krémet használom. Imádom benne, hogy sokkal simább lesz tőle a bőröm, ráadásul teljesen természetes hatóanyagokkal éri el mindezt.

lilu_malekandra_illesfanni (1)

Ápold a kezeidet!

Van még egy különösen érzékeny terület télen: a kéz, ami nagyon könnyen kiszáradhat és fájdalmasan kirepedezhet. Ezért érdemes nagyon odafigyelni arra, hogy hideg időben soha ne menjünk ki a szabadba vizes kézzel, és mindig tartsunk a táskánkban egy kis hidratáló kézápolót. Így kézmosás után bármikor bekenhetjük a kezünket, és megelőzhetjük a kiszáradását. Az aktuális kedvencem a Fytofontana Pigment Hand krém, ami puhává varázsolja a bőrömet, és a már korábban említett pigmentfoltokat is halványítja.

fyofontana

fyofontana2

lilu_eder

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)