Overnight maszkok tesztje: ez a három lett a kedvencem

Forrás: Trender | 2016 február 8.

Az overnight maszkok már több beauty-márka termékei között megtalálhatóak, de itthon valamiért csak mostanában kezdenek divatba jönni. Én egy ideje már használom őket – jó néhány fajtát kipróbáltam már, közülük mutatom most meg a három kedvencemet.

alvómaszk

Az overnight maszkokban az a csodálatos, hogy ha lefekvés előtt felkened őket, reggel úgy ébredsz, mintha épp most jöttél volna ki a kozmetikustól. Ne úgy képzeld el, hogy egy maszkban alszol – ezek valójában krémek, de sokkal gazdagabbak és magasabb a hatóanyag tartalmuk, és úgy lettek kifejlesztve, hogy az éjszakai pihenés közben fejtsék ki a hatásukat. Szuperül beszívódnak, szóval nem kell tartanod attól, hogy összekenik az ágyneműt, nappalra viszont egy ilyen termék “túl sok” – például nem lehet rájuk sminkelni.
Természetesen bőrtípustól is függ, hogy kinek mi válik be a legjobban – én is sok fajtát teszteltem, mire megtaláltam a kedvenceimet.
kiehl-mask
Nagyon örültem, mikor a Kiehl’s budapesti boltja megnyitott, hiszen a nagy múltú márka termékeit eddig leginkább csak külföldön, vagy netről rendelve lehetett beszerezni. Overnight maszkjuk és peelingjük is van – mindkettőt kipróbáltam, és csodásak: előbbit minden nap, utóbbit hetente egyszer érdemes használni. Az egész bőrképet úgy feltuningolják, mintha átmentem volna az arcomon Photoshoppal.
ren-wake
Szintén zseniális a REN Wake wonderful nevű maszkja, ami egyfajta három az egyben cucc: hámlaszt, tonizál és táplálja a bőrt. Olyan, mintha éjszaka beugrottál volna egy jó pár órás arckezelésre. Heti 2-3 alkalommal kell csak használni, és az eredménye nagyon hamar látványos.
clinique-mask
A harmadik kedvencem a Clinique Moisture Surge Overnight maszkja, ami egy éjszaka alatt szuperpuhává és hidratálttá varázsolja az arcot. Nagyon kevés is elég belőle, hamar beszívódik, ráadásul elég sok helyen lehet kapni, úgyhogy mindenkit csak biztatni tudok arra, hogy próbálja ki.
Nekem nagyon beváltak az overnight maszkok és már a napi/heti szépségápolási rutinom részei, érdemes adni egy esélyt valamelyiknek!

Blogleírás

Lilu Trender – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja „A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban. Most például veled is megosztom, itt a blogomban.” Lilu (A Lilu Trender és a Cosmopolitan.hu weboldalak tartalmát szerzői jogok védik.)